Yrkessvenska

Vad är Yrkessvenska?

När du studerar Yrkessvenska lär du dig branschens språk och kultur som behövs för ditt yrkesval. Du får träna på att läsa, prata, skriva och lyssna.

Du kan studera Yrkessvenska på tre olika sätt:

Yrkessvenska A
Du förbereder dig inför en yrkesutbildning eller arbete. Du lär dig t. ex. ord och begrepp som du måste kunna inom det yrket som du valt. Det ökar dina chanser att nå ditt mål. Du kan även kombinera t. ex. Yrkessvenska med SFI.

Yrkessvenska B – i kombination med yrkesutbildning
Vi ger dig stöd med Yrkessvenska 1–2 dagar/vecka under din yrkesutbildning så du får hjälp med det som är svårt.

Yrkessvenska B – i kombination med praktik/anställning
För att lyckas med din praktik/anställning finns möjlighet att få Yrkessvenska 4 timmar/vecka.

Kort sagt, du lär dig vad just DU behöver!

ALEA har gett mig mycket hjälp och de har jätteduktiga lärare. Jag har sett skillnad på andra elever i min klass som också fått hjälp av ALEA. Det är en jättebra skola! Många elever pratar om ALEA och hur mycket hjälp de har fått.
– Yrkessvenska Del B

Jag vill tacka mina lärare för att de har lärt mig nya och himla bra ord i Yrkessvenska på ALEA. Det var en bra period och jag är tacksam att de uppmuntrar mig att fortsätta nå mina mål för ett bra liv i Sverige.
– Yrkessvenska Del A

Vi jobbar för att våra elever och deltagare ska ha ett jobb som motsvarar alla de erfarenheter och kunskaper som de bär med sig. Att vi har roligt på jobbet är en förutsättning för att locka fram det bästa hos oss själva och våra elever och deltagare.
– Rasmus Rossi, VD

ALEA är världens bästa arbetsplats! Man får respekt, förtroende och uppskattning från ledningen och arbetskamraterna. På ALEA känner man sig välkommen oavsett ålder och kulturell bakgrund. Vi jobbar som ett lag för att kunna hjälpa deltagarna på bästa sätt.
–  Ghaith Alobaidi, Utbildare

Personalen hos ALEA är mycket snälla och omtänksamma. De har också mycket erfarenhet. Jag tänker att de jobbar ihop som en kedja!
– SFI

Kontakta oss

Translate »