Svenska för medarbetare

Svenska för medarbetare

ALEA Kompetens erbjuder arbetsgivare svenska kurser för sina medarbetare. Många gånger klarar sig personer bra med engelska i jobbsammanhang men bristen på kunskaper i svenska språket gör att man får en svagare förankring i det svenska samhället. Många arbetsgivare tar möjligheten att ge sina anställda en kvalitativ utbildning i svenska språket som kan mynna ut i betyg enligt skolverkets kursmål och betygskriterier. Vi undervisar i de fyra färdigheterna: tala, läsa, skriva och höra. Fokus läggs på olika färdigheter beroende på individens behov och aktuell situation. Vår utbildning är flexibel och vi arbetar alltid lärarlett. ALEA:s upplägg bygger på fysiska träffar mellan lärare och elever varvat med övningar och uppgifter under handledning av läraren.

Vi har erfarenhet från en mängd olika yrkesmiljöer vilket gör att vi skräddarsyr utbildningen tillsammans med er som arbetsgivare. Vi utgår i undervisningen från elevens intressen, erfarenheter och skolbakgrund för att optimera inlärningen.

Vill ni ge era medarbetare med bristande kunskaper i svenska språket en språngbräda till det svenska språket, hör av er till oss så hjälper vi er!

ALEA har gett mig mycket hjälp och de har jätteduktiga lärare. Jag har sett skillnad på andra elever i min klass som också fått hjälp av ALEA. Det är en jättebra skola! Många elever pratar om ALEA och hur mycket hjälp de har fått.
– Yrkessvenska Del B

Jag vill tacka mina lärare för att de har lärt mig nya och himla bra ord i Yrkessvenska på ALEA. Det var en bra period och jag är tacksam att de uppmuntrar mig att fortsätta nå mina mål för ett bra liv i Sverige.
– Yrkessvenska Del A

Vi jobbar för att våra elever och deltagare ska ha ett jobb som motsvarar alla de erfarenheter och kunskaper som de bär med sig. Att vi har roligt på jobbet är en förutsättning för att locka fram det bästa hos oss själva och våra elever och deltagare.
– Rasmus Rossi, VD

ALEA är världens bästa arbetsplats! Man får respekt, förtroende och uppskattning från ledningen och arbetskamraterna. På ALEA känner man sig välkommen oavsett ålder och kulturell bakgrund. Vi jobbar som ett lag för att kunna hjälpa deltagarna på bästa sätt.
–  Ghaith Alobaidi, Utbildare

Personalen hos ALEA är mycket snälla och omtänksamma. De har också mycket erfarenhet. Jag tänker att de jobbar ihop som en kedja!
– SFI

Kontakta oss

Translate »